Norwich

Inspire were appointed by McCarthy & Stone to undertake the Concept Design, Planning and Technical Design for a development totaling 122 No 1 and 2 bedroom residential apartments in a mixture of Affordable Housing, Assisted Living and Retirement Living accommodation. The development is serviced by 58 parking spaces and supported by a range of communal facilities. The architecture, materials, decoration, lighting, colour and texture of the building, responds to the quality and appearance of the surrounding environment. This pattern language benefits from larger apertures in habitable rooms, providing increased light and maximising views, specifically beneficial for habitats in this context. We developed an expression of fenestration that would be the concept, resulting in a coherent and honest design approach.

 

Client – McCarthy & Stone

Location – Norwich

Year – 2018

Size – 10,220 sqm