Solihull

Inspire Design were appointed by McCarthy & Stone to undertake the Concept Design, Planning and Technical Design for a Retirement Living scheme in the West Midlands town of Solihull.  It includes 19 two bedroom apartments, 13 one bedroom apartments and 28 total car parking spaces. A modular sized window has been arranged to create a rhythm, and vertical panels of brickwork of contrasting colour, together with sections of coloured render, give the building a vertical emphasis, which is further enforced by the supports to the balconies. The apartments are positioned away from the main façade allowing walk out terraces. It also allows a different material to be employed, which further emphasis the contemporary architecture.

 

Client – McCarthy & Stone

Location – Solihull

Year – 2018

Size – 3,740 sqm